REKLAMA
Lieskovcová bábovka s karobom
Je bezlaktózová a takmer bezlepková (len 10g celozrnnej špaldovej múky) Úžasná oriešková chuť ❤️ a tie karobové “špice” 🤤
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 4 väčších vajec
- 80 g kokosového cukru
- 1 čajová lyžička mletá vanilka
- 200 g lieskovcovej múky
- 30 g ovsená múka
- 10 g celozrnná špaldová múka
- 150 ml roztopeného kokosového oleja
- 150 ml bezlaktózové mlieko
- štipka soli
- 1⁄2 kypriaci prášok
- 1 polievková lyžica karobu
- ganache z bielej čokolády
- ovocie (čučoriedky, jahody, maliny, egreš,..)
- sušené ovocie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
Najskôr si oddelíme bielka od žĺtkov. Celé vajíčka si vyšľaháme do hustej peny s cukrom, vanilkou a štipkou soli. Odložíme. Zvlášť si zmiešame suché suroviny - múky, prášok do pečiva. K vajíčkam si zľahka zašľaháme mlieko a olej. Nakoniec zmes múk s práškom do pečiva. Odoberieme 5PL zvlášť do misky, do vopred vymastenej formy si dávkujeme cesto do tých “hrán” a vytvarujeme “karobové špice”. Zvyšné, svetlé cesto vylejeme do formy a pečieme. Pečieme 45/180. Dobrú chuť ❤️