REKLAMA
Lilková pomazánka
Tahle vegetarianská lilková směs sa dá využit na spoustu možnosti.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g baklažán
- 5 g tymián
- 15 ml olivový olej
- 5 rozmarín
- 30 g cesnak
- 25 g šalotky
- 15 g dijonská horčica
- 25 g Nástroje
- 10 g kapary
- tabasco
- 50 ml sójovej omáčky
- 25 ml worcesterská omáčka
- 10 g pažítka
- Soľ soľ a korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Baklažán natrite olivovým olejom, prepichnite vidličkou a pridajte bylinky
2. Krok
2. Predhrejte rúru na 180 °C a vložte do nej potretý, prepichnutý baklažán s bylinkami.
3. Krok
Čítajte minimálne 40 minút
4. Krok
4. Ošúpajte od tmavej šupky a vypeckujte upečenú dužinu oddelene do misky.
5. Krok
Na panvici si rozohrejte olivový olej a vložte na ňu upečenú dužinu baklažánu.
6. Krok
Pridajte nakrájanú šalotku spolu s nasekaným cesnakom
7. Krok
Osoľte a dochuťte korením, zmesou omáčok a kapár
8. Krok
Pre neustále pečenie a miešanie odparujte všetku vodu, aby ste získali hladkú zmes, ktorú je možné ľahko roztierať.
9. Krok
Nechte vychladnout dochuťte soli, čerstvým pepřem a nasekanými bylinkami
10. Krok
Podávajte na opečenej bagete, alebo chlebe