Zdroj: Mythja from Canva
Linecké koláčiky
Fantastické a u nás tradičné linecké koláčiky, zlepované džemom.
Ingrediencie
- 370 g hladká múka
- 130 g práškový cukor
- 250 g masla
- 2 kus žĺtky
- štipka soli
- kôra z citrónu
- 200 g džemu na plnenie
Najnovšie letáky
Postup
V mise zmiešame hladkú múku s práškovým cukrom a štipkou soli. Do stredu múčnej zmesi urobte otvor a vložte doň rozkrájané maslo, žĺtky a kôru z citrónu.
Všetky suroviny rýchlo spracujeme do hladkého cesta. Môj odporúčaný tip je, aby ste cesto nepracovali príliš dlho, aby sa maslo príliš nezahrialo a potom sa cesto nelepilo. Cesto zabaľte do potravinárskej fólie a dajte ho na 2 hodiny do chladničky.
Chladené cesto rozvaľkáme na cca 3mm hrubý plát. Jemne ho posypeme múkou, aby sa nelepil na podložku alebo valček. Pomocou formičky na linecké koláčiky vykrajujeme spodnú aj vrchnú časť koláčikov.
Na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie ukladáme koláčiky a pečieme ich na 180 °C asi 6-8 minút.
Upečené a vychladnuté koláčiky potierame džemom a spojíme ich spolu.