Londýnske rezy
Jednoduché, rýchle a chutia úžasne❤️
Ingrediencie
Na cesto
- 350 g polohrubá múka pšeničná
- 250 g maslo alebo rastlinné maslo
- 120 g práškový cukor
- 5 vaječné žĺtky
- 15 g prášok do pečiva
Ešte potrebujeme
- 5 vaječné bielky
- 200 g práškový cukor
- 200 g Mleté vlašské orechy
- lekvár
Najnovšie letáky
Postup
Z uvedených surovín si vypracujeme mäkké cesto, ktoré nemusíte váľkať, ale len rovnomerne naťapkať na plech, ktorý ste si vopred vymazali maslom a poprášili múkou. Môj plech má velkosť 35x25cm.
Z bielkov vyšlaháme penu tak, že počas šlahania k nej pridávame 200g cukru. Penu nevyšlaháme celkom na pevno (viď video). Do peny nakoniec buď vmiešame alebo kludne aj zašlaháme mleté orechy.
Na cesto si najprv rovnomerne, ale hrubo natrieme lekvár podla chuti. Ja som dala môj domáci jahodovo- morušový :-) Na lekvár následne nanesieme orechovú penu a dáme piecť na 180°C cca. 30 minút. Treba si to radšej sledovať, lebo sa naozaj nepečie dlho.
Tento koláčik je naozaj úžasne chutný a krehučký. Je vhodný na posedenie ku káve, ale aj na sviatky či oslavu. Prajem dobrú chuť.
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube