REKLAMA
Losos na ghee masle
Delikátny, výživný a jednoduchý na prípravu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 2 ks lososa každý cca 120g
- 2 pl ghee
- sušená bazalka
- 2 stredné strúčiky cesnaku
- Štipka soli
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
15 min.
1. Krok
Lososa si naporcujeme na pásiky zhruba 3-4 cm široké. Ľahko osolíme a okoreníme. Panvicu rozohrejeme a dáme rozpustiť ghee maslo. Akonáhle je dostatočne rozohriate, vložíme lososa stranou s kožou. Necháme opiecť a otočíme.
2. Krok
Losos je hotový rýchlo, najmä ak máme filety naporciované.
3. Krok
Akonáhle vyberieme z panvice, môžeme ľahko pokvapkať pár kvapkami citrónovej šťavy.
4. Krok
Ako prílohu môžete použiť zemiakovo-zelerovú kašu. Pripravujeme ju v pomere 1:1 tak, že všetko uvaríme do mäkka, scedíme, pridáme plátok masla a trochu mlieka a rozmixujeme. Posypať možno jarnou cibuľkou alebo obľúbenými bylinkami.