Losos s fialovými zemiakmi
Jeden z najjednoduchších spôsobov ako pripraviť lososa na panvici. Môžeme obzvláštniť pridaním čierneho alebo bieleho sezamu. Podávame s prílohou podľa chuti, my máme najradšej ružové zemiaky.
Ingrediencie
Príprava lososa
- filety lososa
- citrónová šťava
- olivový olej
- čierny alebo biely sezam
- 4 kocky maslo
- 2 strúčiky cesnak
Fialové zemiaky
- fialové zemiaky
- olivový olej
- soľ
- mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Filety lososa okoreníme, posolíme a pokvapkáme troškou citrónovej šťavy. Dáme na panvicu s kúskom olivového oleja kožou dole.
Keď mame pocit, že je koža chrumkavá, lososa otočíme. Pridáme 3-4 kocky masla, 2 strúčiky cesnaku v celosti.
Necháme lososa pri nízkej teplote, aby nabral chuť masla a cesnaku. Môžeme ho trošku aj podliať.
Na záver odporúčame posypať čiernym alebo bielym sezamom. Do galérie sme pridali obidve možnosti.
Najradšej podávame s fialovými zemiakmi. Tie nakrájame na kolieska, potrieme olivovým olejom a pridáme štipku soli a čierneho korenia.
Dobrú chuť prajeme.