Losos s restovanou zeleninou
Tento losos určite nie je nudný losos. Recept je vhodný napríklad na špeciálnu večeru.
Ingrediencie
- 300 g filet čerstvého lososa
- 2 jarná cibuľa
- 1 mrkvu
- 1 menšiu cuketu
- 4 strúčiky cesnak
- 1 čerstvého zázvoru
- 1⁄2 čili papričky (použil som Habanero)
- kokosový olej
- soľ a mleté čierne korenie
- 2 pl sójovej omáčky
- 1 šťava z až citróna
- 200 g sklenených rezancov
- 1 pl sezamu
- 1 Hŕstka nesolené arašidy
- 1 Hŕstka petržlenovej vňate (nemusí byť)
Najnovšie letáky
Postup
Začneme prípravou zeleniny. Očistenú jarnú cibuľku, mrkvu a cuketu si nakrájame na tenké pásiky. Na plátky nakrájame 4 olúpané strúčiky cesnaku, čili papričku (bez jadierok) a očistený zázvor
Takto pripravenú zeleninu dáme restovať na rozpálený kokosový olej. Ku koncu dochutíme soľou, mletým čiernym korením, pridáme aj 2 lyžice sójovej omáčky a šťavu z polovice citróna
Ďalej si pripravíme lososa - umyjeme ho, odrežeme kožu (ak sme kúpili lososa s kožou) a nakrájame ho na 3-4 cm hrubé plátky Lososa dobre ochutíme soľou a mletým čiernym korením zo všetkých strán a opekáme ho na panvici na rozpálenom kokosovom oleji dozlatista z oboch strán. Na záver zakvapneme trochu citrónovej šťavy
Sklenené rezance si zatiaľ položíme do veľkej misky, zalejeme ich vriacou vodou z kanvice, prikryjeme tanierom a necháme ich zmäknúť. Keď sú hotové, prebytočnú vodu zlejeme a pridáme ich k restovanej zelenine
Servírujeme do hlbokého taniera - na spodok rezance so zeleninou, na vrch losos. Celé to dozdobíme sezamom, arašidmi Môžeme poliať zvyšným výpekom z panvice a posypať nasekanou petržlenovou vňaťou