REKLAMA
Losos so syrovo-špenátovou plnkou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Losos
- 4 kus čerstvý losos
- 4 polievková lyžica olivový olej
- soľ a korenie
- rozmarín
- citrónová šťava
Plnka
- 50 g mozzarella
- 30 g parmezán
- 100 g smotanový syr (cream cheese)
- 1 strúčiky cesnaku
- 15 g špenát
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Pomocou ostrého noža urobte do jednotlivých lososových filetov rez stredom, aby vám vznikla taká kapsa, ktorú budete plniť. Plnku si pripravíte nastrúhaním mozzarely a parmezánu a zmiešaním so všetkými ďalšími surovinami. Lyžicou plníte postupne každý filet, plnkou nešetrite.
2. Krok
Takto naplnené filety lososa ešte osoľte, okoreňte a položte ich kožou dole na panvicu s rozohriatym olivovým olejom zmiešaným s kúskom masla. Smažte z oboch strán 5-6 minút. Počas smaženia vytlačte na filety šťavu z polovice citróna a prihoďte aj dve vetvičky rozmarínu. Neustále filety polievajte výpekom. Keď bude losos krásne červený a upečený zvrchu do chrumkava môžete ho vybrať z panvice a podávať s čerstvou zeleninou alebo zemiakmi.