REKLAMA

Losos v horčicovo medovej marináde so zemiakovou kašou

Pre milovníkov rýb aj tých ktorý ich veľmi nemusia.

REKLAMA
Marinády na mäso – Výborné recepty, tipy a vychytávky, ktoré urobia z mäsa chuťový zázrak

Recept nájdeš v tomto článku

Marinády na mäso – Výborné recepty, tipy a vychytávky, ktoré urobia z mäsa chuťový zázrak

Ingrediencie

porcií
2
  • 300 g losos Pridané do
  • 2 polievková lyžica plnotučná horčica Pridané do
  • 1 polievková lyžica Med Pridané do
  • 1 čajová lyžička sójovej omáčky Pridané do
  • 5 kus zemiak Pridané do
  • 2 polievková lyžica rastlinný tuk Pridané do
  • 100 ml mlieko Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • citrónová šťava Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Lososa osušíme a nakrájame, ak je to filet s kožou tak ju možeme odstrániť. V miske alebo hlbokom taniery si zmiešame olivový olej, horčicu, sojovú omáčku,citrónovú štavu, med, soľ a mleté čierne korenie. Do marinády naložime rybu ň na aspoň na 30 minút.

2. Krok

Medzitým si pripravíme zemiakovú kašu. Zemiaky zbavíme šupy a nakrájame na kocky. Dáme variť do osolenej vody. Necháme variť kým sa zemiaky nerozvaria. Keď sú rozvarené zlejeme ich z vody. Pridéme rastlinný tuk a maslo. Vymiešame na hladkú kašu a dochutíme soľou.

3. Krok

Na panvici si rozohrejeme maslo zmiešane s olivovým olejom. Pridáme lososa a opečieme do zlatohneda z každej strany. Mali by stačiť 3-4 minuty z každej strany. Podávame s kašou. Dobrú chuť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov