REKLAMA
Lotus jahodové poháre
Rýchly a jednoduchý dezert ideálny na teplé letné dni :)
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- jahoda
- 1 mascarpone
- 1 šľahačka
- 4 polievková lyžica lotus nátierky
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
10 min.
1. Krok
Jahody si očistíme a nakrájame na malé kúsky, dáme na spodok pohára.
2. Krok
Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha a premiešame s mascarpone (nedávala som žiadny cukor, pre mňa je lotus nátierka dosť sladká, ale komu sa mascarpone/šľahačková zmes zdá príliš málo sladká, kľudne môže dosladiť cukrom (vanilkovým, trstinovým) podľa chuti).
3. Krok
Šľahačkovú zmes navrstvíme na jahody a na vrch dáme roztopenú lotus nátierku (dala som ju na 30s do mikrovlnky, nechala vychladnúť a lyžičkou navrstvila na vrch pohárov).
4. Krok
V Bille som našla aj tieto okrúhle lotus keksíky, tak som ich použila ešte ako dekoráciu.
5. Krok
Servírujeme hneď :)
Vyzerá to veľmi ľahodne, presne zjesť hneď