REKLAMA

Machová torta

Sladký recept vhodný napríklad aj na Zelený štvrtok práve kvôli krásnej zelenej farbe, ktorá vás osloví hneď na prvý pohľad. Pripravovala som ju podľa receptu na Tchibo blogu, ktorý mi hneď padol do oka.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Korpus (forma s priemerom 18-20 cm)

  • 2 kus vajce Pridané do
  • 200 g práškový cukor Pridané do
  • 250 ml mlieko Pridané do
  • 12 kus citrónová šťava Pridané do
  • 125 g baby špenát Pridané do
  • 100 ml slnečnicový olej Pridané do
  • 320 g múka Pridané do
  • 1 kus kypriaci prášok Pridané do
  • štipka soľ Pridané do
  • 1 kus limetka (kôra) Pridané do

Krém

  • 500 ml šľahačka Pridané do
  • 500 g mascarpone Pridané do
  • podľa chuti práškový cukor Pridané do
  • vanilková pasta Pridané do

Ostatné

  • jahoda Pridané do
  • limetka Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

55 min.
1. Krok

Baby špenát opláchneme a necháme odkvapkať prebytočnú vodu.

2. Krok

Do vyššej nádoby nalejeme olej, po častiach pridávame špenát a rozmixujeme na jemnú kašu.

3. Krok

V mise vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny, prilejeme mlieko s citrónovou šťavou a zamiešame.

4. Krok

Pridáme špenátovú kašu, preosiatu múku s kypriacim práškom a štipkou soli a limetkovú kôru a všetko poriadne zamiešame.

5. Krok

Cesto prelejeme do formy s vystlaným dnom papierom na pečenie a korpus pečieme 45-50 minút (alebo dlhšie, vyskúšajte drevenou špajľou či je korpus upečený).

6. Krok

Kým sa korpus pečie, vyšľaháme smotanu na šľahanie s cukrom do polotuha.

7. Krok

Pridáme po častiach mascarpone a vyšľaháme tuhý krém. Na záver môžeme dochutiť vanilkou.

8. Krok

Upečený a vychladnutý korpus vyberieme z formy, vrch zarovnáme a odrezanú časť korpusu namrvíme do misky. Zvyšný korpus rozdelíme na 3 časti.

9. Krok

Na spodnú časť natrieme 1/3 krému, na ktorý následne poukladáme plátky jahôd a priklopíme druhou časťou korpusu. Znova nanesieme krém, poukladáme jahody a priklopíme treťou časťou korpusu. Takto pripravenú tortu potrieme na tenko krémom a necháme v chladničke 30 minút.

10. Krok

Tortu vyberieme z chladničky a natrieme ešte raz krémom.

11. Krok

Po bokoch aj na povrchu torty „prilepíme“ namrvenú časť korpusu a vytvoríme tak machový efekt.

12. Krok

Na záver tortu dozdobíme jahodami a plátkami limetky.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4428 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Dezert

3618 receptov