REKLAMA
Maková bublanina
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 250 g jemného tvarohu použila som odtučnený
- 1 banán
- 200 ml plnotučného mlieka
- 100 g mletého maku
- 80 g kokosového trstinového cukru
- 1 balenie Prášku do pečiva
- 150 g hladkej špaldovej múky
- 250 g nastrúhaných jabĺk
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Na koláč som použila okrúhlu formu s priemerom 27cm.
2. Krok
Banán si rozmixujeme s mliekom a prelejeme do misky.
3. Krok
Pridáme tvaroh, cukor, mak, prášok do pečiva a múku.
4. Krok
Zamiešame a dôkladne prešľaháme mixérom.
5. Krok
Pridáme nastrúhané jablká a ručne zamiešame.
6. Krok
Vylejeme do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie.
7. Krok
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 180/45 minút alebo podľa potreby do zlatista.
8. Krok
Vyberieme a posypeme práškovým cukrom.
9. Krok
Namiesto maku si môžte zvoliť kokos alebo mleté orechy.
10. Krok
Namiesto tvarohu môžte použiť aj hustý biely jogurt, cesto si bude vyžadovať trošku viac múky.
11. Krok
Plnotučné kravské mlieko môžte nahradiť kokosovým, mandľovým, ovseným mliekom.
12. Krok
Cukor v ceste môžte tiež vynechať, vrch koláča si môžte potrieť kvalitným lekvárom.
13. Krok
Dobrú chuť!