Makové šúlance od babičky
Skúste nenáročný obed našich babičiek. Je to slovenská klasika ktorá vždy poteší.Moja vnučka to rada papá aj rada pomáha robiť šúlky😊
Ingrediencie
- 620 g uvarené zemiaky v šupke
- 1 vajce
- 300 g múka polohrubá
- 60 g múka hrubá
- štipka soli
- mletý mak
- práškový cukor
- maslo
- voda
Najnovšie letáky
Postup
Vychladnuté zemiaky uvarené v šupke si nastrúhame najemno. Pridáme štipku soli ,vajce,múku a vypracujeme hladké pevné cesto.Ak sa nám lepí pridáme si múku.
Z cesta krájame hrubšie pásiky a v rukách tvarujeme šúlky.Ukladáme si ich na pomúčenú dosku.
Do väčšieho hrnca dáme variť vodu so štipkou soli a privedieme do varu.Do vriacej vody vkladáme šúlance varíme kým šúlance nevyplávajú na povrch cca okolo 5 minút. Plávajúce šúlance vyberáme dierkovanou naberačkou,alebo scedíme cez sitko.
Servírujeme ,,,,,buď ich dáme naraz do misky, posypeme mletým makom a práškovým cukrom a polejeme roztopeným maslom .Alebo ich dáme rovno na tanier ,posypeme makom a cukrom ,,polejeme maslom,,no a už iba papáme. Dobrú chuť.