REKLAMA
Makový koláč bez múky
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
16
Na korpus potrebujeme
- 200 g mletého maku
- 4 kus vajce
- 35 ml olej
- 80 g jogurt
- štipka soľ
- 80 g kryštálový cukor
- 1 čajová lyžička kypriaci prášok
Plnka
- 200 ml šľahačka
- 250 g tvaroh tučný
- 1 ks vanilkový cukor
- 1⁄2 kus pomarančová šťava
- citrónová šťava
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
Oddelíme bielka od žĺtkov. Žĺtka šľaháme s cukrom do peny, pridáme olej a jogurt a premiešame. K tejto zmesi pridáme makovú múku a kypriaci prášok s vínnym kameňom. Nakoniec zľahka premiešame s vyšľahanými bielkami so štipkou soli. Pečieme na 180tke 30 minút. Po upečení už vychladnutý koláč rozkrojíme a plníme.
2. Krok
Smotanu, tvaroh a cukor spolu vyšľaháme. Nakoniec pridáme šťavu z pomaranča. 2/3 krému nanesieme na korpus a vrstvíme višne. Prekryjeme druhým plátom cesta a na vrch nanesieme 1/3 krému. Pridáme višne, mandľové plátky a mätu.