Zdroj: antalexstudio from Canva
Makový tvarohový koláč
Tento tvarohový koláč je ideálny pre milovníkov maku, má lahodnú krémovú konzistenciu, ktorá tvorí dokonalú harmóniu s hustou a sladkou makovou náplňou.
Ingrediencie
- 200 g Sušienky
- 100 g maslo
- 500 g mäkký tvaroh
- 200 g cukor
- 4 ks vajce
- 1 ks vanilkový cukor
- 100 g Mletý mak
- 2 Lyžice múka
- štipka soli
Najnovšie letáky
Postup
Začneme prípravou kôrky. Sušienky rozdrvíme najemno (môžeme použiť mixér, ja to robím ručne v igelitovom vrecku a pomocou valčeka), pridáme rozpustené maslo a zmes miešame, kým nie sú všetky sušienky ponorené v masle. Potom túto zmes rovnomerne vtlačte na dno tortovej formy a zatiaľ ju dajte do chladničky.
Rúru predhrejte na 180 °C.
Medzitým si pripravte náplň. Vo veľkej miske zmiešajte mäkký tvaroh, cukor, vajcia a vanilkový cukor. Zmes bude najlepšia, ak budú mať všetky ingrediencie izbovú teplotu, preto odporúčam vybrať tvaroh a vajcia z chladničky aspoň hodinu predtým, ako začnete.
Do tvarohovej zmesi pridajte mletý mak, múku a štipku soli a dôkladne premiešajte.
Túto náplň nalejte na pripravený piškótový základ.
Tvarohový koláč pečte približne 1 hodinu, kým sa stred koláča nezačne piecť a okraje nie sú ľahko zlatisté.
Po upečení nechajte cheesecake vychladnúť pri izbovej teplote a potom ho dajte na 6-8 hodín do chladničky.
Pred podávaním môžeme cheesecake ozdobiť čerstvým ovocím, šľahačkou alebo podľa chuti.
Už ste videli 400 g maku?! Co klamete, recept ste odniekiaľ odpisali, lebo recept s obrazkom vobec neladia!!?