REKLAMA
Zdroj: Pixabay: Tsarlee
Makový Zserbó
Tento maďarský recept na makový zserbó je mimoriadne chutný a špeciálny dezert vyrábaný pomocou práškového pečenia. Bohatá, sladká plnka dokonale dopĺňa chutné, mäkké cesto.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Cesto
- 500 g Múka
- 250 g maslo
- 1 ks vajce
- 24 g droždia
- 100 g cukor
- 1 štipka soľ
- 150 ml mlieko
Plnka
- 300 g Mak
- 200 g cukor
- 100 ml voda
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Kvasnicu rozpustíme v mlačnom mlieku, pridáme cukor a necháme kysnúť.
2. Krok
Múku rozmrvíme s maslom, pridáme vajce, soľ, kvasnicové mlieko a vypracujeme cesto.
3. Krok
Cesto rozdelíme na 3 časti a každú z nich zvlášť vyvaľkáme.
4. Krok
Makové zmesi sme zmiešajú s cukorom a vodou a vzniknutú hmotu rovnomerne rozdelíme na kúsky cesta.
5. Krok
Makové cestoviny pokladáme na seba a pečieme vo predhriatej rúre.
6. Krok
Hotový makový kruchtený koláč posypeme práškovým cukrom a necháme ho vychladnúť pred krájaním.