Malinovo kakaové tiramisu
Ľahký, rýchly, svieži letný koláčik v upravenej verzii :)
Ingrediencie
- 500 g mascarpone
- 250 ml smotany na šľahanie
- 50 g kokosový cukor
- 1 čajová lyžička vanilkový struk
- 2 pl kakao
- káva
- dlhé piškóty
- amaretto
- 350 čerstvé maliny
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si uvaríme kávu, aby nám vychladla, pridáme Amarreto (podľa chuti, aby bolo cítiť amarreto/mandľovú prichuť, ale aby úplne neprebíjala kávu)
Mascarpone zmiešame s cukrom (kokosový / trstinový cukor, krém stačí ochutnať, ak je málo sladký kľudne si prislaďte), vanilkovým strukom a kakaom
Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha a jemne lopatkou zapracujeme k mascarpone (množstvo smotán záleží aj od veľkosti plechu, ak mate menší plech stačí jedna, ak mate veľký plech tak dve)
Piškóty namáčame z obidvoch strán do kavovo-amaretovej zmesi a ukladáme do plechu/formy, nasleduje krém, maliny, piškóty, krém (záleží aj podľa veľkosti plechu, koľko poschodí vám vyjde a ako veľa krému v pomere k piškótam preferujete)
Tiramisu necháme ideálne cez noc v chladničke a pred podávaním posypeme kakaom 🙃