REKLAMA
Zdroj: Koval Nadiya from Getty Images
Malinový nepečený cheesecake
Recept na výborný malinový cheesecake s mascarpone, ktorý si pripravíte bez pečenia.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Pre spodnú vrstvu:
- 200 g digestive sušienok
- 100 g masla
Pre vrchnú vrstvu:
- 500 g mascarpone
- 200 ml smotany na šľahanie
- 4 ks žĺtky
- 200 g cukru
- 250 g malín
- 2 Lyžice citrónovej šťavy
- 2 lyžičky želatíny
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Sušienky rozdrvte v mixéri na jemný prášok, potom ich zmiešajme s rozpusteným maslom. Zmes potom vtlačíme na dno formy, ideálne s odnímateľným dnom.
2. Krok
Želatínu namočíme do studenej vody. Mascarpone, smotanu na šľahanie žĺtky a cukor vymiešame dohladka.
3. Krok
Maliny rozmixujeme, pridáme k nim želatínu a citrónovú šťavu. Zostávajúce maliny si necháme na ozdobu. Nebojte sa citrónu, dodá krásnu sviežu chuť.
4. Krok
Na sušienkový základ natrieme malinovú zmes a na ňu mascarpone zmes.
5. Krok
Cheesecake vložíme aspoň na 4 hodiny do chladničky stuhnúť.
6. Krok
Pred podávaním ho dozdobíme malinami.