REKLAMA
Malinový tart s čoko ganache
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
16
Korpus
- 350 g maslové sušienky
- 100 ml mlieko
- 100 g maslo
Malinová plnka
- 350 g maliny
- 100 ml voda
- 50 g kryštálový cukor
- 2 pl gustin
Ganache
- 150 ml šľahačková smotana
- 200 g tmavá čokoláda
- 100 g kyslá smotana
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Maslové sušienky rozdrvíme v sekáčiku, pridáme mlieko a roztopené maslo a natlačíme do formy na tart (26-28cm). Aby sa nám potom lepšie tart z formy vyberal, môžme obložiť formu potravinovou fóliou a na ňu natlačíme sušienky.
2. Krok
Maliny dáme do hrnca, pridáme vodu , cukor a necháme pár minút variť. Keď už sú rozvarené, pridáme gustín a varíme ešte chvíľu do zhustnutia. Necháme trochu vychladnúť a nie celkom horúce nalejeme na korpus. Dáme do chladu kým pripravujeme ganache.
3. Krok
Šľahačkovú smotanu a čokoládu dáme na platňu zohriať. Za občasného miešania necháme roztopiť čokoládu. Hotový ganache stiahneme z ohňa a vmiešame smotanu. Nanesieme na malinovú vrstvu a necháme stuhnúť v chladničke najlepšie cez noc.