Zdroj: FB: Varenie a Pečenie je Radosť
Margot koláč
Margotin koláč je môj obľúbený dezert, ktorý som robila už mnohokrát a nikdy ma nesklamal. Tento recept je plný osobných poznámok a trikov, ktoré som sa za tie roky naučila.
Ingrediencie
- 350 g hladká múka
- 1 bal prášok do pečiva
- 250 g cukor
- 1 bal vanilkový cukor
- 4 ks vajce
- 250 g zmäknuté maslo
- štipka soli
- 50 ml rum
- 1 ks citrón
- práškový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Začnite predhriatím rúry na 180 °C. Potom si pripravte formu - vymažte ju maslom a vysypte múkou, aby sa forma po upečení ľahšie plnila.
V miske zmiešajte múku s práškom do pečiva a štipkou soli.
V inej väčšej miske zmiešajte cukor, vanilkový cukor a zmäknuté maslo. Ja to robím ručným mixérom, kým zmes nie je biela a krémová. Potom postupne pridávajte vajcia. Každé z nich musí byť dobre spracované, kým pridáte ďalšie.
Do zmesi pridajte nastrúhanú citrónovú kôru a rum. Všetky tieto prísady dodajú koláču nezabudnuteľnú chuť.
Teraz do cesta pomaly pridávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a soľou. Miešajte len toľko, aby ste získali hladké cesto.
Cesto nalejte do pripravenej formy a pečte v rúre približne 55 minút. Nezabudnite, že každá rúra pečie trochu inak, preto si skontrolujte čas pečenia. V ... mojom prípade má môj bábovkový koláč ideálne upečený stred, keď ho po 50 minútach prepichnem špajdľou a vyjde suchý.
Po upečení nechajte koláč vychladnúť, potom ho opatrne vyklopte z formy a posypte práškovým cukrom.