Marhuľová Galetka
Čerstvé ovocie, pudingový plnka, cesto plne bielkovín
Ingrediencie
Cesto
- 250 g hrudkový tvaroh
- 250 g odtučneného jemného tvarohu
- 400 g celozrnná špaldová múka
- 2 čajová lyžička kypriaci prášok
- 2 kus vajce
- 60 g xylitol
- 1 čl škorica
- 1 ks vanilkový cukor
Na potretie cesta
- domáci marhuľový džem
- vanilkový puding Creme Olé droetker
- 100 ml mlieko
- voda
- čokoládový proteínový puding v tégliku
Ďalšie
- marhule
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Cesto si vypracujeme a prípadne pridáme trošku vlažnej vody, aby sa cesto ešte lepšie spojilo. Cesto nebude úplne klasické a ani extra hutné. Treba ho nechať odležať minimálne pol hodiny v chladničke. Potom rozvaľkáme medzi papierom na pečenie. Cesto som potrela domácim marhuľovým džemom, vanilkovým pudingom creme olé od droetker_sk (mlieko + voda + puding 100ml) stačí vymiešať ručným mixérom. Zvolila som tento puding ako rýchlejšiu alternatívu, čo na chuti nič nemení. Ak doma nemáš kľudne si uvar klasicky vanilkový puding no musíš ho nechať vychladnúť. Na vanilkový puding som natrela opäť čokoládový proteínový puding v tégliku (nájdeš bežne v obchode) a marhule.
Btw. Mne vyšla mega galetka, ale ak chcete menšiu, bud si upravte suroviny alebo si urobte napr. dve menšie 😊