REKLAMA
Marhuľový džem
U nás doma jednoznačne najobľúbenejší džem je tento marhuľový.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
11
- 4 kg marhule čerstvé
- 400 g kryštálový cukor
- 2 čl škorica
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
POSTUP: Marhule umyjeme, odkôstkujeme a vložíme do hrnca.
2. Krok
Zasypeme cukrom a dáme na noc do chladničky.
3. Krok
Na druhý deň marhule rozmixujeme tyčovým mixérom.
4. Krok
Hrniec s marhuľami preložíme na varnú dosku a za stáleho miešania varíme 1hod.
5. Krok
Keď je džem hotový nalejeme ho do zaváraninových pohárov.
6. Krok
Viečka pevne utiahneme, poháre položíme dole hlavou a prikryjeme utierkou.
7. Krok
SERVÍROVANIE: Džem podávame s vianočkou, chlebíkom alebo s čímkoľvek čo obľubujeme.
8. Krok
"Nie je nič lepšie, ako chutný domáci džem z domácich marhúľ."