Marhuľový zákusok s pudingom
Tento zákusok spája sladkú chuť marhúľ a krémovej plnky, ktorá sa zíde s jemným biskvitom. Je ideálny na oslavy alebo ako dezert pre rodinné večere.
Ingrediencie
Biskvitová vrstva:
- 4 vajcia
- 120 g cukru
- 120 g múky polohrubej
- 1 Lyžice vanilkového cukru
- 1⁄2 lyžičky prášku do pečiva
- 1⁄2 lyžičky Čajové Sódy bikarbóny
- 80 ml mlieka
Marhuľová vrstva:
- 1 kg marhúľ
- 150 g cukru
- 100 ml vody
- 1 Lyžice citrónovej šťavy
- 1 lyžička vanilkového cukru
Pudingová vrstva:
- 2 balenia pudingového vanilkového prášku
- 800 ml mlieka
- 100 g cukru
Vrchný krém:
- 500 ml šľahačky
- 1 lyžička vanilkového cukru
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Predhrejte rúru na 180 stupňov.
Oddeľte žĺtky od bielkov. Bielky šľahajte do tuha, postupne pridávajte cukor a vanilkový cukor.
Do žĺtkov pridajte múku, prášok do pečiva, sódu bikarbóny a mlieko. Vymiešajte do hladka.
Vymiešanú hmotu opatrne vmiešajte do bielkov a vylejte na plech vyložený papierom na pečenie. Dajte upiecť.
Marhule umyte a nakrájajte. Pridajte citrónovú šťavu a vanilkový cukor a zmixujte do kašovitej konzistencie.
Pudingový prášok a cukor zmiešajte v hrnci a postupne primiešajte mlieko. Varíme, kým zmes nezhustne a nevznikne homogénny krém.
V mise vyšľaháme šľahačku a vanilkový cukor na krém.
Na podnos položte biskvitovú vrstvu. Pridajte pudingovú vrstvu a potom marhuľovú vrstvu.
Zakryte zákusok vrstvou smotanového krému. Na vrch môžete uložiť kúsky marhúľ.
Nechajte zákusok vychladnúť a tesne pred podávaním ho pokrájajte.