Marinované kuracie rezne
Pripravte si rezne na trocha iný spôsob, než ten každodenný, klasický🙂 Budete veľmi príjemne prekvapený vynikajúcou chuťou takto pripravených rezňov. Táto marináda dodáva mäsu nielen príjemnú chuť, ale aj jemnosť a vláčnosť!
Ingrediencie
Suroviny
- 6 ks vykostené stehná kuracie
- 0 vajce
- strúhanka
- na vyprážanie olej
Na marinádu
- 3 pl jogurt biely
- 1 ks Cibuľa
- 1 pl klasická horčica
- 1 kl korenie čierne mleté
- 1 kl vločky chilli
- 11⁄2 kl soľ
Najnovšie letáky
Postup
Ja som ako prvé vykostila 6 stehien a následne z nich stiahla kožu. Ak sa vám nechce vykosťovať, tak si jednoducho kúpte už hotové, alebo dajte stehná vykostiť u mäsiara :-) To je už každého vlastné rozhodnutie 🙂
Následne si pripravíme marinádu. Postrúhanú cibuľu, jogurt, horčicu, korenie, chilli a soľ zmiešame. Mäso poukladáme do pripravenej marinády a necháme 2 hodiny postáť. Môžete aj dlhšie, dokonca aj cez noc nechať, je to len na vás. Nám sa osvedčila chuť po dvoch hodinách marinovania🙂
Po odstátí mäso podľa vlastnej voľby môžeme od marinády trochu očistiť, alebo neočistiť :-) A potom už len celkom klasicky v trojobale (hladká múky, vajce, strúhanka) obaliť a v dostatočnom množstve oleja z oboch strán vypražiť.
Rezne sú veľmi chutné, marináda im dodáva nielen výnimočnú chuť, ale aj vláčnosť a mäkkosť :-) Ja som k nim podávala zemiakové pyré. Prajem dobrú chuť!
Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com