Zdroj: FomaA for Adobe Stock
Marocký predkrm z kuracieho mäsa
Pastilla je marocký predkrm, ktorý si vychutnávame na sviatky, svadby a špeciálne príležitosti. Kuracia pastilla je zmesou sladkých a slaných chutí s chrumkavou vrstvou filo cesta, ktorá pri jedení chrumká! Príprava kuracej pastily je trochu náročnejšia na čas, ale je to chuťovo úspešný recept!
Ingrediencie
Na kuracie mäso:
- 500 g Kuracie stehno alebo prsia
- 1 jemné Nakrájanú cibuľu
- 2 nakrájané strúčiky cesnaku
- šťava z jedného citróna
- 2 Polievková lyžica olivový olej
- 1 Čajová lyžička kurkuma
- čajová lyžička zázvoru
- 1 Štipka soľ
- mleté čierne korenie
Na náplň:
- 4 vajcia
- 150 g mleté mandle
- 100 g práškový cukor
- 1 Čajová lyžička škorica
- 1 Čajová lyžička kardamón
Na cesto:
- 8 Listy Cesto Filo
- 50 g maslo
- 50 g práškový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Na prípravu kuracej pastily najprv vložte kuracie mäso na panvicu s olivovým olejom spolu s cibuľou, cesnakom, citrónovou šťavou a koreninami. Varte na miernom ohni približne 30 minút.
Kým sa kurča varí, opražte mandle na panvici na miernom ohni dozlatista. Plnke to dodá extra chuť.
Keď je kurča uvarené, vyberte ho z panvice a nechajte vychladnúť, potom ho rozdrvte alebo natrhajte a odložte bokom. Tekutinu si nechajte v panvici.
Vo zvyšnej tekutine šľahajte vajcia, kým sa neuvaria. Rozdrvte ich a pridajte do kuracej zmesi.
Teraz do zmesi pridajte pražené mandle, práškový cukor a korenie a dobre premiešajte.
Jeden plát cesta filo potrite maslom a potom naň rozotrite vrstvu zmesi kuracieho mäsa, mandlí a vajec. Prikryte druhým vymasteným plátom cesta filo a po stranách ho preložte, aby vznikol balíček. Potrite zvyšným maslom.
Predhrejte rúru na 180 °C a pečte pastillu 30 minút, kým nie je zlatohnedá a chrumkavá.
Pred podávaním vyberte kuraciu pastiľu z rúry a posypte ju práškovým cukrom.