REKLAMA
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g mletého mäsa
- 1 vajíčko
- 80 g strúhanky
- mletá červená paprika
- soľ
- čierne korenie
- 2 Lyžice paradajkového pretlaku
- 1 Cibuľa
- 250 ml smotany na šľahanie
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 ml vývaru alebo prevarenej vody
- olivový olej
- petržlenová vňať
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
15 min.
1. Krok
Mäso si zmiešame s vajcom, strúhankou, soľou, čiernym korením a mletou paprikou.
2. Krok
Zmiešame a vypracujeme si guľky.
3. Krok
Guľky opečieme na oleji. Vyberieme z výpeku a dáme na bok.
4. Krok
Do výpeku dáme cibuľu a cesnak, pridáme pretlak, zalejeme smotanou a vývarom.
5. Krok
Zamiešame a do tejto zmesi dáme guľky, necháme prejsť varom a odstavíme.
6. Krok
Podľa chuti dokoreníme, posypeme vňaťou a odstavíme.
7. Krok
Podávala som so zemiakovou kašou.
8. Krok
Dobrú chuť!😉