REKLAMA
Zdroj: FB: Cookaround- cucina e ricette
Mäsové guľky z ricotty a špenátu
Výživné a chutné jedlo, ideálne pre tých, ktorí preferujú vegetariánsku kuchyňu. Polpette di ricotta e spinaci sú ľahko pripraviteľné a môžu byť podávané ako predjedlo alebo hlavné jedlo.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 200 g špenát
- 250 g syr cottage cheese
- 50 g Strúhaný syr
- 1 čajová lyžička muškátový oriešok
- 2 lyžice Extra panenský olivový olej
- 1 vajce
- 1 lyžica Múka
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Na nepriľnavej panvici opražte špenát s trochou oleja a štipkou soli.
2. Krok
Keď sú varené, jemne ich nakrájajte nožom.
3. Krok
V miske zmiešaj ricottu, špenát, parmezán, muškátový orech, soľ a čierne korenie.
4. Krok
Pridaj vajce a múku a miešaj, kým nedostaneš homogénne cesto.
5. Krok
Vytvarujte rukami guľôčky a položte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
6. Krok
Upečte v predhriatej rúre na 180 stupňov po dobu 20 minút alebo až kým nebudú guľky zlatohnedé.