MEDAILÓNKY Z BRAVČOVEJ PANENKY NA SYROVEJ OMÁČKE S OPEKANÝMI ZEMIAKMI
Prvýkrát som robila panenku a musím povedať že bola chutná, tak si ju skúste spraviť aj vy, nezaberie ani veľa času a fajnovo sa najete.
Ingrediencie
- 8 plátkov bravčovej panenky
- olej
- grilovacie korenie
- soľ
- rozmarín
- uvarené zemiaky v šupke
- zemiaky korenie na opekané
- 1 x smotana na varenie
- tavený syr niva
- trochu mlieka
- 1 strúčik cesnaku
- mleté čierne korenie
- trochu eidamu
- čerstvá petržlenová vňať
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Bravčovú panenku umyjeme, osušíme, nakrájame na plátky hrúbky 3cm, ktoré päsťou jemne naklepeme. Do oleja pridáme korenie podľa chuti(ja som pridala gril korenie a soľ) premiešame, vložíme plátky mäsa, opäť premiešame.
Plátky bravčovej panenky necháme v olejovej marináde odležať aspoň 1 hodinu. Kvalitnú panvicu dobre rozpálime, pridáme olej. Trochu oleja postačí na vymastenie panvice, pretože samotné mäso bolo naložené v oleji. Vložíme plátky panenky, ktoré opekáme z každej strany cca 3 minúty dozlatista. Začíname na vyššom stupni.
Potom teplotu trošku znížime, plátky otočíme a postup opakujeme.
Baby zemiačiky si predvaríme, prepolíme a na panvici ich opečieme na troche oleja. Osolíme ich a pridáme trochu korenia na zemiaky.
Kým sa opekajú zemiaky, spravíme si omáčku. Do hrnca si dáme trochu mlieka, smotanu na varenie a necháme to prevariť. Potom pridáme prelisovaný cesnak, mleté čierne korenie a premiešame. Pridáme syr podľa chuti (ja som pridala taveny syr s nivou a trochu strúhaného eidamu) a miešame aby sa syr rozpustil a spojili sa chute. Soľ pridáme podľa chuti a nakoniec do omáčky nasypeme čerstvú najemno nasekanú petržlenovú vňať.