Zdroj: Denisfilm for iStockPhotos
Medailóny z jelenia s brusnicovou omáčkou
Táto hojné sviatočné jedlo je dokonalé na špeciálne príležitosti. Šťavnaté medailóny z jelenia sú dokonale doplnené sladko-kyslou brusnicovou omáčkou.
Ingrediencie
Hiršie medailóny
- 800 g Jelenie medailóny
- 2 ČL soľ
- 2 ČL Čierny korenie
- 2 PL maslo
Brusnicová omáčka
- 1 Hrnček Brusnicová marmeláda
- 200 ml červené víno
- 200 ml hovädzí vývar
- 2 PL Med
- 1 ČL čerstvo mletý čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Na prípravu jeleňových medailónov predhrejte rúru na 180 stupňov a nechajte jeleňové medailóny dospieť do izbovej teploty.
Medailónky osolíme a okoreníme a obojstranne opečieme na rozpálenej panvici s maslom, až kým nebudú hnedé.
Vložte opečené medailóny do pekáča a nechajte ich odpočívať v predhriatej rúre približne 10-15 minút, kým nedosiahnu požadovaný stupeň varenia.
Medzitým vložte do hrnca brusnicovú marmeládu, červené víno, hovädzí vývar, med a korenie a priveďte k varu.
Znížte omáčku na strednú teplotu, kým nebude trochu hustejšia.
Podávajte jelenie medailónky s brusnicovou omáčkou a vychutnajte si toto výborné jedlo!