REKLAMA
Medovo - horčicové bravčové mäso s pečenou cuketou a zemiakmi
Marinované jemnučké mäso s cuketou a zemiakmi
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Suroviny
- 800 g bravčové mäso
- 2 pl škrobu
- 1 cuketa
- 6 väčších zemiakov
- korenie na zemiaky
- soľ
Marináda
- 1 Cibuľa
- 2 pl sójovej omáčky
- 3 pl plnotučnej horčice
- 2 pl krémskej horčice
- 3 pl medu
- 1 kyslá smotana
- 3 pl kebab korenie alebo grilovacie korenie
- mleté čierne korenie
- čili vločky
- rozmarín
- majorán
- sušený cesnak
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Mäso umyjeme, nakrájame na kocky, a namočíme do marínády. Necháme celú noc marinovať. Na druhý deň ho opražíme a so zvyšnou šťavou necháme dusiť. Podlejeme vodou alebo vývarom a varíme dokiaľ je mäso úplne jemné. Zahustíme škrobom rozmiešaným v pohári s vodou a pridáme k mäsu. Ešte raz chvíľu povaríme, podľa potreby dochutíme. Na plech si poukladáme na hrubšie kolieska nakrájanú cuketu, a nakrájané zemiaky. Polejeme olejom, osolíme, posypeme korením na zemiaky a upečieme. Ak chcete môžete podliať trochou vody.
2. Krok
Podávame spolu s mäskom.
3. Krok
Dobrú chuť.