REKLAMA
Zdroj: Canva
Milánske špagety
Milánske špagety s mletým mäsom
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- olivový olej
- 1 ks Cibuľa
- 300 g mleté mäso
- 3 strúčiky cesnak
- 2 pl paradajkový pretlak
- 1 pl cukor
- 1 konzerva paradajok
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 čl sušené oregano
- 500 g špagety
- 60 g parmezán
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Na panvici si rozohrejeme olej a pridáme nakrájanú cibuľu nadrobno a restujeme do sklovita.
2. Krok
Pridáme mleté mäso a zprudka orestujeme, vareškou rozdeľujeme na drobné kúsky.
3. Krok
Po cca 5 minútach pridáme nasekaný cesnak a cukor. Minútu restujeme, pridáme pretlak a pokračujeme v restovaní.
4. Krok
Pridáme plechovku paradajok, osolíme, okoreníme a pridáme oregáno. Stiahneme plameň a prikryjeme pokrievkou. Dusíme 15 minút.
5. Krok
Ak je omáčka príliž hustá, môžeme pridať trochu vody z uvarených cestovín.
6. Krok
Cestoviny si uvaríme, dáme porciu na tanier, pridáme omáčku a posypeme strúhaným parmezánom. Môžeme ozdobiť čerstvým bazalkovým listom. Dobrú chuť