Mini tortilla s kuracím mäsom
Delikátne mini tortilly plnené trhaným kuracím mäsom a avokádom
Ingrediencie
Suroviny
- 1 balenie mini tortilly
- 2 ks kuracie prsia
- 1 balenie cherry paradajky
- 1 balenie mix šalátových listov
- 1 ks avokádo
- parmezán
- červené tabasco
- 1 ks limetka
- koriander
Marináda na mäso
- 5 pl sójovej omáčky
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 strúčik cesnak
- 5 pl olivový olej
Najnovšie letáky
Postup
Mäso je potrebné marinovať aspoň 2 hodiny pred prípravou. Pripravíme si marinádu zmiešaním surovín, kde vložíme chladené kuracie prsia vcelku, zakryjeme potravinárskou fóliou a dáme do chladničky.
Keď je mäso namarinované, opečieme ho vcelku z každej strany v hlbokej panvici. Prilejeme zvyšok marinády a znížime teplotu na mierny ohrev. Zakryjeme pokrievkou a dusíme asi 1,5 hod. Ak je potrebné, prilievame vodu.
Mäso bude mäkké a bude sa dať ľahko trhať vidličkou. Natrháme na tenučké kúsky a necháme v omáčke.
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov - horný/dolný ohrev a zohrejeme na pol minútky prvú tortillu. Vyberieme a na ešte teplú vložíme lyžicu mäsa, šalát, cherry paradajky, plátky avokáda a čerstvý koriander. Pokvapkáme červeným tabascom a limetkou, preložíme na polovicu a vrch posypeme parmezánom. Odporúčam ich takto zabalené na minútku spojiť dreveným štipcom, aby držali tvar. Dobrú chuť.
Vynikajúcne to vyzerá :)