REKLAMA
Morčací Gordon
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 800 g morčacie prsia
- 8 plátkov šunka
- 8 plátkov tvrdý syr
- 2 vajce
- polohrubá múka
- strúhanka
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
Mäsko umyjeme a nakrájame na plátky, ktoré poriadne vyklepeme, na tenko. Osolíme a okoreníme z oboch strán. Na vyklepané plátky mäsa položíme po dva plátky šunky a tvrdého syru. Plátky mäsa zrolujeme čo najpresnejšie. Potom len klasiky obalíme v trojobale. Teda najskôr múka, potom do rozšľahaného osoleného vajíčka a nakoniec do strúhanky. Takto pripravené závitky položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme slnečnicový olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 220 stupňov. Pečieme pol hodinku, v priebehu pečenia treba mäsko pretočiť z každej strany.