Mrkvová nátierka pre deti
Mrkvová nátierka je zdravá, chutná a ľahko pripraviteľná alternatíva tradičných nátierok.
Ingrediencie
- 4 Stredne veľká mrkva
- 1 strúčik cesnaku
- 200 g Tvaroh alebo biely jogurt grécky alebo podobný typ
- 2 Lyžice Majonéza voliteľná
- 1 malé Cibuľa alebo jarná cibuľka
- 2 Lyžice Olivový olej
- soľ a korenie podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať alebo kôpor voliteľne
Najnovšie letáky
Postup
Mrkvu očistite, nastrúhajte na jemnom strúhadle a nechajte odtiecť prebytočnú šťavu.
Cibuľu alebo jarnú cibuľku nakrájajte nadrobno. Cesnak ošúpte a pomeľte alebo nakrájajte na čo najmenšie kúsky.
V miske zmiešajte tvaroh alebo biely jogurt, majonézu (ak používate), olivový olej, nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.
Do zmesi pridajte nastrúhanú mrkvu a miešajte, kým sa všetky prísady dôkladne nespoja.
Dochuťte soľou a korením podľa chuti. Ak máte radi bylinky, pridajte nasekanú petržlenovú vňať alebo žihľavu.
Nátierku nechajte asi 30 minút odpočívať v chladničke, aby sa chute spojili.
Mrkvovú nátierku podávajte s čerstvým chlebom, krekrami alebo zeleninovými tyčinkami.
Táto mrkvová nátierka sa výborne hodí na raňajky, desiatu alebo ľahkú večeru. Skladujte v chladničke a spotrebujte do 3 dní.