REKLAMA
Muhallebi - mliečny dezertík s vôňou a chuťou ruže
Mliečny dezert s chuťou a vôňou ruže🌹ktorý si pripravíte za pár minút. Je to niečo ako puding, len o veľa jemnejšie a lepšie😉 Táto sladkosť je v Turecku velmi obľúbená a často sa pripravuje.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
5
Suroviny
- 1 l mlieko
- 250 ml cukor kryštál
- 3 pl Škrob (ja dávam kukuričný)
- 1 pl múka
- 25 g maslo
Na posyp
- zmes orechov (mandle, vlašské orechy, pekanové orechy atď.)
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
V hrnci zmiešame studené mlieko, škrob, múku, cukor, soľ a ružovú vodu. Privedieme do varu a varíme 10 minút. Následne zoberieme dole z ohňa a primiešame kúsok masla. Horúce plníme do pohárov, posypeme vrch pistáciami a necháme vychladnúť. Po vychladnutí dáme na pár hodín do chladničky😊
2. Krok
Tento dezertík chutí fantasticky, je jemnučkou a hebkou chuťou a konzistenciou😊 Je to podobné pudingu, ale ovela lepšie!!! Prajem dobrú chuť 👌😉
3. Krok
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube