REKLAMA
Nadýchaná bublanina
Nauveriteľne nadýchaná a jemná bublanina, lepšiu som nikdy nejedla.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 6 kus vajce
- 6 polievková lyžica voda
- 240 g kryštálový cukor
- 180 g polohrubá múka
- 1⁄2 balenia kypriaci prášok
- 250 g ovocie (čučoriedky, jahody, maliny)
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Oddelíme si žĺtka a bielka. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý si odložíme na neskôr.
2. Krok
Žĺtka, múku, cukor, vodu a kypriaci prášok vymiešame.
3. Krok
Pridáme sneh a cesto vylejeme na plech.
4. Krok
Následne na cesto poukladáme ovocie.
5. Krok
Pečieme 30 minút (podľa trúby) na 180 stupňov.
6. Krok
SERVÍROVANIE: Bublaninu podávame ku kávičke alebo čaju. U nás doma najviac chutí so šľahačkou.
7. Krok
"Nie je nič lepšie, ako nadýchaná bublanina plná čerstvého ovocia."