Najlepší čučoriedkový cheesecake
Nenáročný a chutný čučoriedkový cheesecake
Ingrediencie
- 200 g maslové sušienky
- 100 g zmäknutého masla
- 750 g krémového tvarohu
- 250 g kyslej smotany
- 1 čl vanilkový cukor
- 8 pl práškového cukru
- 2 väčších vajec
- 2 pl hladká múka
- 600 g čerstvých čučoriedok
- 50 ml voda
- 1 bal tortového želé červeného
- 1 bal želatínového stužovača
- 100 g čerstvých čučoriedok na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Začneme tým, že si pomelieme maslové sušienky na jemno. Pridáme zmäknuté maslo a prstami vpracujeme do sušienok. Zmes pritlačíme na dno tortovej formy, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie a dáme piecť na 10 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov.
Ďalej si spracujeme plnku. Do mixéra vložíme tvaroh, kyslú smotanu, vanilkový cukor a práškový cukor. Všetko dobre premixujeme. Za stáleho mixovania následne pridávame po 1 vajíčku. Nakoniec prišľaháme aj 2 lyžice hladkej múky. Hotový krém vylejeme na mierne vychladnutý korpus a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 minút približne na 50 minút. Po dopečení iba pootvoríme dvierka rúry a cheesecake necháme v rúre ďalších 30 minút. TIP: Ak by sa vám začal pripaľovať počas pečenia vrch, stačí koláč zakryť alobalom.
Keď nám dostatočne vychladol cheesecake, začneme s prípravou čučoriedkovej vrstvy. Čerstvé čučoriedky si umyjeme a dáme ich variť do hrnca spolu s 50 ml vody a práškovým cukrom. Varíme kým sa nebudú dať čučoriedky ľahko rozpučiť. Zmes trochu popučíme a pridáme červené tortové želé (príprava podľa obalu). Oddelíme tuhú časť od tej tekutej. Tuhú časť dáme rovnomerne na tortu. Do tekutého ostatku pridáme ešte želatínový stužovať, asi munútku miešame metličkou a zalejeme ním čučoriedky na torte. Vrch torty môžeme ozdobiť ešte čerstvými čučoriedkami. Cheesecake dáme zachladiť do chladničky, najlepšie cez noc.
Hotový cheesecake nakrájame a podávame. Dobrú chuť
vyzerá fakt úžasne, ale 75 minút nedokážem obetovať :D