Najlepší fit banánový chlieb
Využite prezreté banány a spravte z nich rýchly banánový chlieb na raňajky!
Ingrediencie
- 4 prezreté banány
- 11⁄2 čl kypriaci prášok
- 1⁄2 hrnček mlieka
- 2 hrnčeky hladká múka
- 11⁄2 čl kypriaci prášok
- 1⁄4 čl soľ
- 200 g maslo
- 1 hrnček trstinového cukru
- 1 vajce
- 1 vanilkový cukor
- 100 g vlašských orechov (alebo mix orechov)
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Predhrejeme rúru na 180 stupňov a vymastíme maslom formu na chlieb
Vo väčšej miske si vidličkou popučíme banány so sódou bikarbonou. Potom prilejeme mlieko, popučíme všetko dokopy a odložíme stranou
Ďalej si zmiešame naše sypké ingrediencie - múku, prášok do pečiva a soľ
V ďalšej miske si vyšľaháme maslo s trstinovým cukrom. Pridáme vajíčko, vanilkový cukor a banánovú zmes a všetko spolu vyšľaháme
Pridáme tretinu múky a zašľaháme do cesta, potom pridáme ďalšiu tretinu a ďalšiu tretinu až vyšľaháme hladké cesto
Cesto premiestnime do formy na chlieb a zarovnáme ho
Vrch ozdobíme orieškami podľa vlastného výberu a dáme chlebík piecť do rúry na približne 60-70 minút (treba pichnúť špáratkom, ak výjde čisté, chlieb je hotový)
Po upečení vyberieme chlieb z formy, necháme ho vychladnúť (minimálne 1 hodinu) a podávame