Zdroj: Canva
Najlepší guláš z diviaka
Najlepší kotlíkový guláš z diviaka aký som kedy jedla. Recept je na 10 litrový kotol.
Ingrediencie
- 3 kg diviak
- 2 kg Cibuľa
- 400 g sušené brusnice
- 400 g bravčová masť
- 500 g huba
- 10 ks pretlačné strúčiky cesnaku
- 3 pl sladká červená paprika
- 5 l vývar Masox
- 1 ks paradajkový pretlak
- 1 ks korenie na divinu
- soľ
- mleté čierne korenie
- 5 ks bobkový list
- 8 ks pimiento
- 60 g maslo
Najnovšie letáky
Postup
Cibuľu nakrájame na drobno, mäso na kocky.
Na masti opražíme cibuľku do sklovita a potom pridáme nakrájané mäso. Keď sa póry zatiahnu môžeme pridať korenie na divinu, soľ, čierne korenie, cesnak a papriku. Všetko spolu poriadne premiešame.
Na koniec pridáme paradajkový pretlak.
Vývar si pripravíme z mäsového bujónu. Pridáme do neho 5 ks bobkového listu a 8 guličiek nového korenia. Približne 1l vývaru prilejeme k mäsu, zvyšok použijeme neskôr.
Sušené brusnice najskôr sparíme a rozmixujeme. Potom ich pridáme do kotla.
Šampióny nakrájame na malé kúsky a spražíme na panvici na troške oleja. Môžeme pridať aj trohu masla. Pridáme do kotla.
Guláš ochutíme cesnakom prípadne čili pastou a varíme až kým mäso nie je mäkké.