Zdroj: RitaE from Pixabay
Najlepší kapustový šalát
V posledných rokoch som skúšala rôzne recepty na šalát. Tento recept, ktorý vám tu predkladám, sa ukázal ako všeobecne obľúbený a chutný. Tento šalát sa jednoducho pripravuje z nakrájanej bielej kapusty, mrkvy a ľahkej octovo-olejovej zálievky a je skvelou prílohou ku grilovaniu alebo iným hlavným jedlám. Rýchla a jednoduchá príprava !
Ingrediencie
- 1 Biela kapusta
- 2 kus mrkva
- 1 Cibuľa
- 125 ml Biely vínny ocot
- 125 ml Slnečnicový alebo repkový olej
- 100 g cukor
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Kapustu pre recept na šalát nakrájajte na polovice a odstráňte stonku. Potom kapustu a mrkvu najemno nastrúhajte alebo nastrúhajte. Ja dávam prednosť strúhaniu, pretože kapusta zostane chrumkavá a šalát získa peknú štruktúru.
Cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno. Nadrobno nakrájaná cibuľa dodá šalátu chrumkavosť a potrebnú cibuľovú šťavu.
Vo veľkej miske dobre premiešajte vínny ocot, olej a cukor. Tu je dôležité ingrediencie naozaj dobre vyšľahať, až kým sa cukor úplne nerozpustí, aby ste dosiahli správnu sladkosť šalátu.
Do misky pridajte nakrájanú zeleninu, dochuťte soľou a korením a dobre premiešajte. Keďže kapusta obsahuje veľa vody, pridajte trochu viac soli ako zvyčajne. Šalát by mal teraz stáť hodinu, kým sa kapusta trochu usadí.
Po hodine najlepší šalát na svete dobre premiešajte a podľa potreby ho ešte raz dochuťte soľou, korením a cukrom. Nechajte šalát odstáť ďalšiu hodinu a potom ho podávajte.