Zdroj: straga via iStockPhotos
Najlepší šťavnatý jablkový koláč s krémom a tvarohom
Po rokoch skúseností s pečením v rodinnom kruhu nemôžem poprieť, ako dobre sa tento jablkový koláč s krémom a tvarohom darí pri každej príležitosti. Kombinácia sladkých jabĺk, krémového krému a čerstvého tvarohu je neprekonateľná a vždy je radosť ju piecť a vychutnávať.
Ingrediencie
Na cesto:
- 200 g múka
- 100 g cukor
- 125 g maslo
- 1 stredná vajce
- 1 Štipka soľ
Na náplň:
- 800 g jablko
- 1 Balenie pudingový prášok vanilkový
- 300 g Quark
- 2 vajcia
- 100 g cukor
Najnovšie letáky
Postup
Pri príprave receptu na jablkový koláč s krémom začneme s cestom. Z múky, cukru, masla, jedného vajca a štipky soli vymiešame hladké cesto. Dbajte na to, aby maslo nebolo príliš tvrdé, inak sa cesto bude drobiť. Potom ho necháme asi 30 minút odpočívať v chladničke.
Medzitým ošúpte jablká a nakrájajte ich na tenké plátky. Tu odporúčam použiť mierne kyslé jablká, pretože dobre ladia so sladkým pudingom.
Potom si pripravíme krémovú náplň. Krém uvaríme podľa návodu na obale a necháme mierne vychladnúť. Pred pridaním vychladnutého pudingu zmiešame v miske tvaroh, vajcia a cukor.
Nakoniec do tvarohovo-krémovej zmesi vmiešame nakrájané jablká a všetko rovnomerne rozotrieme na cesto.
Koláč pečte pri 180 stupňoch (horný/spodný ohrev) približne 55-60 minút. V závislosti od rúry sa môže čas pečenia líšiť, preto sa zamerajte na zlatohnedý povrch koláča.
Pred podávaním nechajte jablkový koláč s krémom a tvarohom úplne vychladnúť. Pridajte kopček smotany - a dokonalý kúsok jablkového koláča je hotový!