REKLAMA
Najlepšia jahodová torta
Naozaj rýchla jahodová torta, výborná šťavnatá.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Cesto
- 2 vajce
- 100 g cukor
- 90 g polohrubá múka
- 10 g kukuričný škrob
- 15 g maslo rozpustené
- 25 g mlieko
Krém
- 400 g šľahačka
- 20 g práškový cukor
- 250 g jahoda
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
V mise si vyšlaháme vajcia spolu s cukrom. Pridáme múku, kukuričný škrob, mlieko a maslo. Vypracujeme hladké cesto. Dáme ho piecť do tortovej formy na 170 stupňov asi na 30 minút.
2. Krok
Zatiaľ ako sa cesto pečie si vyšľaháme šľahačku spolu s cukrom. K vyšľahanej šľahačke pridáme nakrájané čerstvé jahody. Spolu premiešame.
3. Krok
Upečený korpus rozrežeme na tri rovnaké časti. Na každý plát cesta dáme cukrový sirup a navrstvíme krém. Opakujem pri všetkých troch plátoch.
4. Krok
Keď je torta naplnená, potrieme ju krémom aj zvrchu a pekne uhladíme. Podľa fantázie môžeme dozdobiť už len šľahačkou a jahodami.