Najlepsia ovocná torta s mascarpone
Jednoduchá ovocná torta s mascarpone
Ingrediencie
KORPUS
- 40 g horkosladká čokoláda
- 40 g mliečnej čokolády
- 47 g maslo
- 150 g kryštálový cukor
- 120 g múka
- 33 g kakao
- 1 kypriaci prášok
- 4 ks vajce
MALINOVÝ KRÉM
- 200 g mascarpone
- 40 g kryštálový cukor
- 40 ml šľahačka
- vanilkový struk
- 300 g mango
- 1⁄2 šťava z citrónu
ZDOBENIE
- maliny alebo iné ovocie či viac druhov
Najnovšie letáky
Postup
Trúbu si rozohrejeme na 180 °C. Vo vodnom kúpeli si necháme rozpustiť čokolády s maslom. V ďalšej miske si vyšľaháme vajíčka s cukrom, prodáme kypriaci prášok a kakao.
Zmiešame zmes z vajíčok a zmes z rozpustenej čokolády. Postupne pridávame suché suroviny. Všetko poriadne premiešame.
Hotové cesto rozdelíme do troch malých okrúhlych foriem (priemer 10cm), vymazaných maslom. Pečieme na 180 °C cca 20 minut. Skontrolujeme špajdľou, po vytiahnutí musí byť suchá.
Krém si pripravíme rozvarom z cukru, nakrájaného manga, vanilkového cukru a citrónovej šťavy. Lusk dáme na polovicu a vyškriabeme semienka, ktoré dáme do rozvaru. Necháme vychladnúť.
Mascarpone zmiešame so smotanou vo väčšej miske a spojíme s vychladnutým mangovým rozvarom. Poriadne premiešame aby sa zmes spojila.
Všetky tri korpusy trošku orežeme aby boli rovnaké. Vrstvíme na seba korpus, krém, ovocie. Na vrch ozdobíme zvyšným ovocím, orieškami alebo hocičím čo máte radi. Dobrú chuť