REKLAMA
Najlepšia paradajková omáčka
Najlepšia paradajková omáčka, ktorá je jednoduchá na prípravu a na jej prípravu vám stačí len niekoľko základných ingrediencií. Túto omáčku môžete použiť na špagety, cestoviny, pizzu, do polievky alebo aj k mäsu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 plechy paradajok
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 Lyžice olivového oleja
- 1 ks cibuľu
- 1 ks červenú papriku
- cukor
- soľ a čierne korenie
- bazalka, oregano a tymián podľa chuti
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Paradajky omyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno, rovnako aj cesnak a papriku.
2. Krok
Na panvici rozpálime olivový olej a pridáme na ňu cesnak, cibuľu a papriku. Pri nízkej teplote všetko restujeme asi 10 minút.
3. Krok
Potom pridáme nakrájané paradajky, cukor, soľ, korenie a bylinky. Všetko premiešame a necháme dusiť asi 20-30 minút.
4. Krok
Hotovú omáčku môžete zmixovať mixérom na hladkú konzistenciu alebo podávať bez zmixovania.