REKLAMA
Zdroj: Canva
Najlepšia silvestrovská kapustnica
Slovenská kapustnica recept, ideálna na privítanie Nového roka.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 2 kg kapusta kyslá (kvasená)
- 1 kg pliecko bravčové
- 700 g domáca klobása údená
- 1 ks väčšia cibuľa
- kmín
- bobkový list
- 20 g hríby sušené
- 2 strúčiky cesnak
- 1 pl paprika červená mletá
- olej
- korenie čierne mleté
- list bobkový
- Úplný korenie čierne
- soľ
- 200 g smotana kyslá
- 3 l voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
100 min.
1. Krok
Cibuľu pokrájame na kocky a opražíme na oleji dosklovita, pridáme malé kúsky cesnaku, na kocky pokrájané bravčové pliecko, spolu dusíme. Odstavíme a pridáme červenú mletú papriku, premiešame.
2. Krok
Pridáme kapustu, mleté čierne korenie, sušené hríby (premyté vo vode).
3. Krok
Pridáme rascu, bobkový list a korenie.
4. Krok
Kapustu pridáme aj so šťavou, ale ak je veľmi kyslá, prepláchneme ju studenou vodou.
5. Krok
Zalejeme vodou a varíme spolu asi hodinu. Vodu prilievame podľa potreby.
6. Krok
Pridáme klobásu a varíme spolu ešte 40 minút. Potom klobásu vyberieme, pokrájame na kolieska a vrátime naspäť. Necháme prevrieť a dochutíme.
7. Krok
Podávame s chlebom a lyžicou kyslej smotany. Dobrú chuť