REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/k5lzpzqJEiq_iSte4PIO/f02892cb60bf11a18b6739fb6ad19e.jpeg)
Najlepšia šošovicová polievka od babičky
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 200 g klobása
- 150 g slanina
- 200 g červená šošovica
- 300 g zemiak
- 100 g Cibuľa
- 100 g mrkva
- 100 g stonkový zeler
- 2 strúčiky cesnak
- 2 pl jablkový ocot
- 2 bobkové listy
- Štipka mletý muškátový oriešok
- 2 l voda
- 1 pl cukor
- mleté čierne korenie
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
V hrnci si opražíme slaninu a klobásu nakrájanú na menšie kúsky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/k5lzpzqJEiq_iSte4PIO/9858ea0174681c819c0efaddf23546.png)
Zdroj: Youtube
2. Krok
Pridáme najemno nakrájanú mrkvu, zeler a cibuľu. Všetko spolu orestujeme. Pridáme nasekaný cesnak.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/k5lzpzqJEiq_iSte4PIO/a255b9714b3407321b9973e50c595d.jpeg)
Zdroj: Youtube
3. Krok
K základu pridáme zemiaky nakrájané na kocky, červenú šošovicu. Osolíme a okoreníme. Pridáme bobkový list.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/k5lzpzqJEiq_iSte4PIO/4abea90acf8a65aabe56ca1c782b88.jpeg)
Zdroj: Youtube
4. Krok
Zalejeme vodou a necháme variť do mäkka. Keď je všekto mäkké pridáme ocot a cukor. Necháme prevrieť 5 minút a podľa potreby ešte dochutíme soľou a korením.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/k5lzpzqJEiq_iSte4PIO/82b7bb7838e4cc096a668a9f6426ce.jpeg)
Zdroj: Youtube