REKLAMA
Najlepšie bezlepkové palacinky
Tento recept je pre tých, ktorí chcú jesť zdravšie alebo pre tých, ktorí majú intoleranciu na lepok.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 11⁄2 hrnček bezlepkovej múky
- 1 hrnček mandľového mlieka
- 2 ks vajcia
- 2 Lyžice masla alebo oleja
- 2 Lyžice medu
- 1 Lyžice prášku do pečiva
- štipka soli
- vanilkový extrakt
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
Vo veľkej miske zmiešajte bezlepkovú múku, prášok do pečiva a soľ.
2. Krok
V druhej miske oddelte bielka od žĺtkov a vymiešajte žĺtka s mandľovým mliekom, vanilkovým extraktom a medom.
3. Krok
Z bielok vytvorte pevný sneh.
4. Krok
Do žĺtkovej zmesi primiešajte suchú zmes, maslo alebo olej, potom postupne vmiešajte bielkový sneh.
5. Krok
Na stredne rozohriatej panvici nalejte množstvo cesta, ktoré korešponduje s požadovanou veľkosťou palaciniek.
6. Krok
Pečte palacinky z oboch strán, kým nie sú zlatisté.
7. Krok
Podávajte s vašou obľúbenou pochúťkou.