REKLAMA
Najlepšie cesnakové buchty, vyskúšajte raz a budete závislí.
Najlepšie cesnakové buchty, vyskúšajte raz a budete závislí.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Kvások
- 20 g múka
- 15 g hnedý cukor
- 42 g čerstvé droždie
Cesto
- 75 g olivový olej
- 10 g soľ
- 250 g polohrubá múka
- 250 g hladká múka
Plnka
- 100 g zmäknuté maslo
- 70 g cesnak
- 100 g tavený syr v črievku
Na potretie
- 1 kus vajce
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
V miske zmiešame múku s cukrom, droždím a vlažným mliekom. Misku zakryjeme a kvások necháme odpočívať. Kvások prelejeme do veľkej misy a pridáme k nemu olej, soľ a múky. Vymiesime cesto a odložíme ho 20 minút odpočívať.
2. Krok
Rozdelíme ho na 16 kusov. Každý kus v ruke vytvarujeme na guľu a necháme 20 minút odpočívať.
3. Krok
Do misky si dáme 100g masla, prelisovaný cesnak, tavený syr a vymiešame plnku.
4. Krok
Cesto rozvaľkáme, potrieme plnkou a zrolujeme. Koláčiky necháme ešte 30 minút kysnúť.
5. Krok
Koláče potrieme vajíčkom a pečieme v predhriatej rúre na 200 °C asi 20 minút.