REKLAMA
Zdroj: Pixabay: planet_fox
Najlepšie hranolky zo sladkých zemiakov
Tieto hranolky zo sladkých zemiakov sú skvelou alternatívou klasických. Sú chrumkavé na povrchu a mäkké vo vnútri, a navyše plné vitamínov a vlákniny. Sú rýchle a jednoduché na prípravu, skvelé ako príloha alebo zdravý snack.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 ks Veľké sladké zemiaky
- 2 pl olivový olej
- 1 čl soľ
- 1 čl mletá paprika
- 1 čl čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Umyte sladké zemiaky. Nakrájajte ich na hranolky (nemusíte ich šúpať).
2. Krok
Hranolky vložte do veľkej misy, pridajte olivový olej, soľ, mletú papriku a čierne korenie. Dobre premiešajte.
3. Krok
Predhrejte rúru na 200°C. Hranolky rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie tak, aby sa neprekrývali.
4. Krok
Hranolky pečte približne 30 minút, alebo kým nebudú zlatohnedé a chrumkavé. Po 15 minútach ich preočkujte.
5. Krok
Vyskúšajte jednu hranolku, či je mäkká vo vnútri. Ak áno, sú hotové. Ak nie, opečte ich ešte pár minút.