Zdroj: Canva
Najlepšie lasagne
Lasagne sú jedným z najobľúbenejších tradičných talianskych jedál. Tieto výborné lasagne v sebe spájajú šťavnaté mleté mäso s paradajkovou omáčkou.
Ingrediencie
- 250 g lasagne
- 500 g mleté hovädzie mäso
- 500 ml paradajkový pretlak
- 2 ks cesnak pretlačený
- 1 ks Cibuľa
Najnovšie letáky
Postup
Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a dusíte ju dozlatista.
Pridajte pretlačený cesnak a mleté mäso. Smažte mäso, kým nie je dobre prepečené , dochuťte ho soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
Pridajte paradajkový pretlak a nechajte omáčku krátko povariť, aby sa chute spojili.
V pripravenom pekáči vytvorte vrstvy: začnite vrstvou mäsovej omáčky, potom nasledujú lasagne, ricotta syr a strúhaný parmezán. Opakujte tento postup, kým nemáte všetky vrstvy usporiadané. Poslednú vrstvu zakončite lasagne listami a posypeme ich strúhaným parmezánom.
Tieto výborné lasagne pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 30 až 40 minút, kým nezmäknú a vrchná vrstva nezhnedne.
Pred servírovaním necháme lasagne niekoľko minút odpočinúť. Potom ich ozdobíme čerstvými bylinkami, ako je bazalka.